Geef om mensen met dementie en steun Partner in Balans

van totaal € 6.000 (93%)

Dementie, Parkinson en mantelzorg

Dementie en Parkinson zijn ziektes die gepaard gaat met gedragsveranderingen en cognitieve achteruitgang op meerdere vlakken. Het zorgen voor iemand met dementie of de ziekte van Parkinson kan gepaard gaan met overbelasting, depressieve symptomen, financiële problemen en slaaptekort voor de mantelzorger. De huidige COVID-19 pandemie maakt het steeds moeilijker voor mantelzorgers om toegang te krijgen tot de ondersteuning die ze nodig hebben, onder andere door het sluiten van bepaalde face-to-face voorzieningen, zoals dagbesteding. Mantelzorgers geven aan dat ze behoefte hebben aan alternatieve ondersteuningsmogelijkheden, zoals zorg op afstand ofwel online.

Partner in Balans

Partner in Balans is een online interventie voor mantelzorgers van mensen met dementie en de ziekte van Parkinson. Partner in Balans helpt mantelzorgers om te gaan met hun nieuwe rol met behulp van video’s, opdrachten en tips van lotgenoten. Hierbij worden ze online ondersteund door een coach. De mantelzorgers kiezen, samen met hun coach, een aantal modules die voor hun unieke situatie belangrijk zijn, bijvoorbeeld modules rondom communicatie, balans in activiteiten en intimiteit en seksualiteit. Onderzoek van Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+ heeft aangetoond dat Partner in Balans positieve effecten heeft voor de mantelzorger, zoals een verhoogde kwaliteit van leven na het volgen van de cursus.

Doneer, en help mantelzorgers van mensen met dementie aan een veilige ondersteuning op afstand

Wil je een mantelzorger helpen om een goede start te maken in hun zorgtraject voor iemand met dementie? Doneer dan een bedrag naar keuze, dat direct naar de aanschafprijs voor Partner in Balans gaat. Voor € 200, - kan een mantelzorger de gehele cursus volgen,. Alle beetjes helpen! Bedragen, groot en klein, zijn welkom. Hierdoor kunnen we mantelzorgers helpen die anders geen toegang hebben tot meer zorg en/of andere psychologische ondersteuning.

Geef om dementie

Bekijk alle
11-05-2021 | 14:51
20-04-2021 | 14:46